Anhydrietvloer

4 stappen voor een goede voorbereiding

Een anhydrietvloer is een gipsgebonden vloer welke wordt gevloeid in plaats van gesmeerd zoals bij een zandcementvloer. Door de samenstelling is een anhydrietvloer flexibel en heeft deze een hoge buig- en treksterkte. Dit type vloer kan perfect worden toegepast als ondervloer in allerlei verschillende ruimtes en is daarmee geschikt voor diverse toepassingen. Wil je een anhydrietvloer storten? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten zodat je daar rekening mee kunt houden bij je keuze. Heb je de keuze al gemaakt voor een anhydrietvloer? Dan helpen we je graag met het storten!

Het uiterlijk van een anhydrietvloer

Doorgaans heeft een anhydrietvloer een dikte van minimaal 50 mm. Afhankelijk van welke afwerking gewenst is, zijn er verschillende diktes aan te raden. Zo verschilt de aan te raden dikte voor bijvoorbeeld verschillende typen vloerverwarmingen. 

De vloer ziet er vergelijkbaar uit met een betonvloer, maar is gemaakt op basis van gips. Het woord ‘vloeivloer’ zegt het al, de vloer vloeit zich geleidelijk uit, waardoor oneffenheden gemakkelijk kunnen worden weggewerkt. Hier lees je meer over het storten van betonvloeren.

Wanneer kiezen voor een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is dus een vloeivloer en komt veel voor als ondergrond in appartementen en hoogbouw. Het is een dekvloer die net als een zandcementvloer direct op de constructievloer wordt gestort. 

Waar zandcement wordt gesmeerd, wordt anhydriet vloeibaar aangebracht wat het bij uitstek geschikt maakt voor grote oppervlakken. In rap tempo kan de vloer namelijk worden gemaakt en gelegd. Dit type vloer is ook erg populair in showrooms, bedrijfspanden en opslagruimtes, doordat deze zo snel en efficiënt te storten is. Het is daarnaast een duurzame optie en geschikt voor vele verschillende afwerkingen.

Heeft u behoefte aan vloerverwarming? Ook dan is een anhydrietvloer een geschikte oplossing. De vloer beschikt over een goede warmtegeleiding. De anhydrietvloer kan dan dienen als een dekvloer voor de vloerverwarming. 

Dit moet je weten

Wat niet vergeten mag worden is dat een anhydrietvloer geen eindvloer is. Er dient altijd nog een topafwerking te worden aangebracht. Een anhydrietvloer is minder geschikt voor ruimtes die snel vochtig worden, bijvoorbeeld badkamers, of ruimtes waarin de vloer veel belast wordt. In dat geval is zandcement een betere oplossing aangezien deze steviger is. Daarnaast is het goed om te weten dat een anhydrietvloer uitsluitend bedoeld is voor binnen. 

Een anhydrietvloer droogt aardig snel, maar dit is wel afhankelijk van de dikte. Als richtlijn kun je een week droogtijd aanhouden voor 1 cm. Je kunt de droogtijd zo kort mogelijk maken door de ruimte goed te ventileren, geen nieuw water op de vloer te gooien en de vloer niet af te dekken. Na 24 tot 36 uur is de vloer weer begaanbaar. Een groot voordeel van een anhydrietvloer is dat hij overal even sterk is en gemakkelijk strak kan worden afgewerkt. 

Neem voor meer informatie over het huren van een betonpomp contact met ons op via 085 - 022 0094 of vul het offerteformulier voor een prijsopgave.

Anhydrietvloer storten? Tref deze voorbereidingen:

Om het je zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij voor jou het volgende stappenplan opgesteld. Wanneer je deze stappen doorloopt, zorgen wij voor een snelle en efficiënte anhydrietvloer van hoge kwaliteit! 

1. Bind de vloerverwarmingsbuizen en de bewapening goed vast
Het is belangrijk om de vloerverwarmingsbuizen goed vast te binden, net als de bewapening. Dit in verband met het drijven. Zo zorg je dat er niets beschadigd raakt.

2. Zorg dat er een kruiwagen of grote speciekuip aanwezig is
Met een kruiwagen of speciekuip kunnen we snel en efficiënt aan de slag en ben je in no-time voorzien van je nieuwe vloer. Ben je niet in staat om dit te verzorgen? Laat het ons dan tijdig weten, dan gaan we ons best doen om iets voor jou te regelen.

3. Zorg voor voldoende ruimte op een verharde ondergrond
Ons materieel en apparatuur is erg zwaar en kan niet op de stoep geplaatst worden. Omdat onze betonmixers en aanhangerpompen tot wel 20 meter lang zijn hebben wij voldoende ruimte nodig om deze te parkeren op een verharde ondergrond. Zo zorgen we ervoor dat we niets beschadigen.

4. Plak wanden af
Wij verzoeken wanden die niet vies mogen worden af te plakken tot 1 meter hoog. Dit in verband met het eventuele spetteren tijdens het storten van de vloer. We willen natuurlijk voorkomen dat er achteraf onnodig schoongemaakt moet worden. Daarnaast moet er in iedere aparte ruimte op iedere wand een hoogtestreep komen te staan waar we de laser op kunnen overpakken.

Als je deze stappen aanhoudt, zal het proces vloeiend verlopen en kun je binnen no-time genieten van je nieuwe anhydrietvloer. Heb je vragen over deze stappen of wil je meer weten over het storten van een anhydrietvloer? Laat het ons weten via het contactformulier. We adviseren je graag over de mogelijkheden van uw nieuwe vloer!

“Omdat wij graag vloerverwarming in ons nieuwe huis wilden, hebben wij gekozen voor een anhydrietvloer. Door de strakke afwerking ziet het er ook nog eens super uit. Ook het onderhoud is ideaal. Ik ben erg te spreken over de werkwijze van Onlinebetonkopen.nl”

Vincent van Laren

Offerte anhydriet betonvloer storten

Vrijblijvende offerte ontvangen?
Gelieve onderstaand formulier zo compleet mogelijk in te vullen.


Tip: bestel 10% extra beton in verband met inklinken.

Scherpe prijzen Eigen materieel en directe lijnen met betoncentrales.
Flexibel en wendbaar Beton storten ook op lastig bereikbare locaties.
Leveringsgebied Snelle levering in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Full service Wij kunnen zowel het beton, de stort als de afwerking verzorgen.

Veelgestelde vragen anhydriet betonvloer storten

Hoe zit het eigenlijk met beton storten qua kosten? Deze zijn afhankelijk van het project, bijvoorbeeld of het een vloer of muur is, de soort beton, en andere factoren. Vraag daarom een op maat gemaakte offerte aan bij ons om de prijs voor de betonstort te zien. We bieden een uitstekende en snelle service voor een scherpe prijs, en je ontvangt de offerte binnen 24 uur.

Vraag nu een offerte aan

Ja, je kunt bij ons ook alleen beton bestellen. Voor een vlotte stort is het echter aan te raden om één van onze betonpompen te huren. Hiermee kunnen grote afstanden van de mixer tot de stortlocatie worden overbrugt en kan zelfs op de lastigere locaties worden gestort. 

De standaard samenstelling van het beton is C20/25 XC2 F4 4-16. Op aanvraag kunnen wij ook andere soorten beton storten. Twijfel je over de juiste samenstelling of wil je een andere samenstelling dan de standaard samenstelling? Wij zijn je graag van dienst. Neem contact op.

De afstand van de betonpomp tot de stortlocatie overbruggen wij met slangen van 5 meter. Het aantal slangen dat wij meenemen is dus afhankelijk van de afstand van de mixer tot de stortlocatie. Is de afstand groter dan 180 meter, of heb je een stortlocatie op een etage of verdieping? Neem gerust contact op.

Vanuit onze vestiging in Roelofarendsveen kunnen wij leveren in nagenoeg heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Wij rekenen een kilometervergoeding voor de afstand van onze vestiging naar de stortlocatie.

Het uitharden van het beton duurt gemiddeld ongeveer 30 dagen.

Helaas is dit van tevoren niet helemaal nauwkeurig te zeggen. Dit heeft te maken met o.a. de buitentemperatuur en hoe het beton aantrekt. Wij geven je echter wel een indicatie van de tijd op de dag zelf.

Je kunt 24 uur nadat de vloer gevlinderd is over de vloer lopen.