Betonvloer voor schuur of garage

Een sterke betonvloer voor je garage: vakkundig en snel gestort

Een betonvloer in je garage vormt een solide en stabiele ondergrond. Het storten en/of afwerken ervan is echter geen eenvoudige klus. De keuze voor het soort beton en de afwerking is bijvoorbeeld van belang als het een werkvloer betreft, als je met chemische stoffen werkt, of als de betonvloer van de garage extra zwaar belast moet worden. Vakkundig advies is daarom erg belangrijk. Wij bieden de verhuur van een betonpomp en 20 jaar aan ervaringskennis. Zo komt jouw project altijd tot een goed einde. 

Onze specialisten staan voor je klaar om te adviseren en vakkundig en snel een betonvloer voor een garage of schuur te storten. Benieuwd naar de mogelijkheden van beton laten storten in de garage door een specialist? Vraag direct een offerte aan. 

Een sterke betonvloer voor je garage is praktisch en onderhoudsvrij

Een betonvloer voor jouw schuur of garage kent vele voordelen en de betonvloer storten kun je het beste aan een specialist overlaten. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Een stevige en stabiele basis
  • Vrijwel geen onderhoud nodig
  • Ontzorging door een specialist
  • Extra duurzaamheid dankzij een vakkundige afwerking

Heb je vragen over het storten van een betonvloer voor je schuur of garage? Neem contact met ons op via 085 - 022 0094 of vul het offerteformulier voor een prijsopgave.

De juiste afwerking

Een goed afgewerkte betonvloer in de garage zorgt voor een schone en nette uitstraling, en is bovendien duurzaam doordat hij langer meegaat. Het proces van afwerken heet vlinderen. Dit omvat meestal het egaliseren en polijsten van het oppervlak om oneffenheden, scheuren en ruwheid te verminderen. Afhankelijk van het beoogde gebruik van de garagevloer, kan er worden gekozen voor verschillende afwerkingsmethoden, zoals schuren, polijsten, coaten of verven. Door een betonvloer te laten vlinderen door een specialist, weet je zeker dat dit vakkundig gedaan wordt. 

Garage betonvloer laten storten? Tref deze voorbereidingen

Stap 1: Het plaatsen van de bekisting
Het beton moet uiteraard ingesloten zijn voor het storten. Dit realiseer je door middel van het plaatsen van een bekisting. De bovenkant van de bekisting dient dezelfde hoogte te hebben als de bovenkant van de betonvloer of fundering.

Stap 2: Betonijzer vlechten
Om te voorkomen dat er scheuren in het beton voor komen is het belangrijk dat je bewapening toepast. Wij adviseren een wapeningsnet met 8mm dikte en een maaswijdte van 15 cm. Het betonijzer moet los van de ondervloer liggen. Dit doe je door er hoogteblokken onder te leggen.

Voor dikke vloeren raden wij je aan om dubbele bewapening toe te passen. Dit is essentieel als er meer druk op de vloer kom te staan, bijvoorbeeld wanneer je de vloer zal gebruiken om een auto op te parkeren.

Stap 3.  Afplakken van wanden die niet vies mogen worden
Wij verzoeken je de wanden die niet vies mogen worden tot 1 meter hoog af te plakken tegen spetteren.

Stap 4: Beton storten
Ons vakkundige personeel komt bij je langs om het beton op locatie te storten. Houd voldoende ruimte voor de mixer en de betonpomp. Deze combinatie is ongeveer 20 meter lang en moet op een verharde ondergrond kunnen staan. Ga je zelf storten? Zorg dan dat je beschikt over het juiste materiaal. Denk hierbij aan voldoende kruiwagens, een trilnaald, betonhark, afwerkrei en een afwerkspaan.

Stap 5. Het vlinderen / monoliet afwerken van de vloer
Wordt de vloer gevlinderd? Dit kan (afhankelijk van de oppervlakte) tot 's avonds laat duren. Voldoende zicht is daarom erg belangrijk. Het vlinderen maakt lawaai, houd daarom ook rekening met enige geluidsoverlast.

“Echt top. Heb nog nooit zo’n gladde vloer gezien. Ze denken ook goed mee met je project. Eerst vond ik het wel spannend want je moet van te voren betalen. Maar op deze mannen kan je vertrouwen ”

Bram via Google Reviews

“Tweede stort met deze club. Vorige was ook naar wens. Op korte termijn kunnen inplannen. Alles vakkundig en volgens planning uitgevoerd. Ik weet wel wie ik volgende keer weer inhuur. ”

Jeroen via Google Reviews

“Goed en heel snel geholpen. Twee keurige medewerkers die een nette vloer (zonder spetteren) hebben neergelegd en die superstrak is. Heel blij mee. ”

Fred via Google Reviews

“Top ervaring. Na betaling werd snel de doorgegeven datum bevestigd. De mannen waren op tijd. Controleerden de bekisting en gaven waar nodig advies. Beton storten ging professioneel en alles werd schoon achterlaten. ”

Danny via Google Reviews

“Goede communicatie, vriendelijk personeel en duidelijke uitleg en afstemming voorafgaande aan het storten van het beton met Ferry en Pjotr! ”

Marcel via Google Reviews

Veelgestelde vragen

Hoe zit het eigenlijk met beton storten qua kosten? Deze zijn afhankelijk van het project, bijvoorbeeld of het een vloer of muur is, de soort beton, en andere factoren. Vraag daarom een op maat gemaakte offerte aan bij ons om de prijs voor de betonstort te zien. We bieden een uitstekende en snelle service voor een scherpe prijs, en je ontvangt de offerte binnen 24 uur.

Vraag nu een offerte aan

Ja, je kunt bij ons ook alleen beton bestellen. Voor een vlotte stort is het echter aan te raden om één van onze betonpompen te huren. Hiermee kunnen grote afstanden van de mixer tot de stortlocatie worden overbrugt en kan zelfs op de lastigere locaties worden gestort. 

De standaard samenstelling van het beton is C20/25 XC2 F4 4-16. Op aanvraag kunnen wij ook andere soorten beton storten. Twijfel je over de juiste samenstelling of wil je een andere samenstelling dan de standaard samenstelling? Wij zijn je graag van dienst. Neem contact op.

De afstand van de betonpomp tot de stortlocatie overbruggen wij met slangen van 5 meter. Het aantal slangen dat wij meenemen is dus afhankelijk van de afstand van de mixer tot de stortlocatie. Is de afstand groter dan 180 meter, of heb je een stortlocatie op een etage of verdieping? Neem gerust contact op.

Vanuit onze vestiging in Roelofarendsveen kunnen wij leveren in nagenoeg heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Wij rekenen een kilometervergoeding voor de afstand van onze vestiging naar de stortlocatie.

Het uitharden van het beton duurt gemiddeld ongeveer 30 dagen.

Helaas is dit van tevoren niet helemaal nauwkeurig te zeggen. Dit heeft te maken met o.a. de buitentemperatuur en hoe het beton aantrekt. Wij geven je echter wel een indicatie van de tijd op de dag zelf.

Je kunt 24 uur nadat de vloer gevlinderd is over de vloer lopen.