Beton storten, zelf of door een specialist

Beton (laten) storten of gieten

Ben je van plan een betonvloer te gieten? Als je handig bent, kun je dit wellicht zelf doen. Je kunt het ook uit laten voeren door onze ervaren vakmensen. In beide gevallen ben je bij Onlinebetonkopen.nl aan het juiste adres. Naast het storten van beton kunnen wij als ervaren full-service betonspecialist invulling geven aan meerdere betonwerkzaamheden.

Wij kunnen (standaard) constructiebeton storten maar je kunt ons ook ook benaderen voor meer specialistische werkzaamheden. Zoals bijvoorbeeld kleurbeton storten en vezelversterkt beton storten als je net wat meer eisen stelt aan een stevige betonnen ondergrond.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Waarom kiezen voor onlinebetonkopen.nl

Als je op zoek bent naar een betrouwbare specialist voor het storten van beton, dan ben je bij Onlinebetonkopen.nl aan het juiste adres. Wij leveren het beton snel en voor een nette prijs. Alles uit handen geven? Kies dan voor een 'all-in betonstort'. Hierbij verzorgen wij het gehele stortproces voor je, zodat je zeker weet dat het storten op een juiste wijze gebeurt en je er zelf geen zorg aan hebt. Een goede betonvloer of fundering is immers een langetermijninvestering, waar je nog jarenlang profijt van hebt.

Wat is een all-in betonstort?

Bij een all-in betonstort nemen wij alle werkzaamheden uit handen, zodat je 100% zeker weet dat de betonstort op een goede en snelle manier verloopt. Vakkundig personeel zorgt ervoor dat er op een professionele manier wordt gestort en dat de juiste materialen en het beton op de stortlocatie aanwezig zijn.

Beton (laten) storten? Tref deze voorbereidingen:

Stap 1: Het plaatsen van de bekisting
Het beton moet uiteraard ingesloten zijn voor het storten. Dit realiseer je door middel van het plaatsen van een bekisting. De bovenkant van de bekisting dient dezelfde hoogte te hebben als de bovenkant van de betonvloer of fundering.

Stap 2: Betonijzer vlechten
Om te voorkomen dat er scheuren in het beton voor komen is het belangrijk dat je bewapening toepast. Wij adviseren een wapeningsnet met 8mm dikte en een maaswijdte van 15 cm. Het betonijzer moet los van de ondervloer liggen. Dit doe je door er hoogteblokken onder te leggen.

Voor dikke vloeren raden wij je aan om dubbele bewapening toe te passen. Dit is essentieel als er meer druk op de vloer kom te staan, bijvoorbeeld wanneer je de vloer zal gebruiken om een auto op te parkeren.

 Stap 3.  Afplakken van wanden die niet vies mogen worden
Wij verzoeken je de wanden die niet vies mogen worden tot 1 meter hoog af te plakken tegen spetteren.

Stap 4: Beton storten
Ons vakkundige personeel komt bij je langs om het beton op locatie te storten. Ga je zelf storten? Zorg dan dat je beschikt over het juiste materiaal. Denk hierbij aan voldoende kruiwagens, een trilnaald, betonhark, afwerkrei en een afwerkspaan.

“Ik had echt geen idee hoe ik zelf beton zou moeten storten. Daarom heb ik gekozen voor het all-in betonstorten. Naast wat voorbereiding hoefde ik mij dus geen zorgen te maken over de uitvoering. Dat was enorm fijn en het eindresultaat mag er zijn!”

Jan van Steenbergen
Scherpe prijzen Eigen materieel en directe lijnen met betoncentrales.
Flexibel en wendbaar Beton storten ook op lastig bereikbare locaties.
Leveringsgebied Snelle levering in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Full service Wij kunnen zowel het beton, de stort als de afwerking verzorgen.

Veelgestelde vragen bij beton (laten) storten

Ja, je kunt bij ons ook alleen beton bestellen. Voor een vlotte stort is het echter aan te raden om één van onze betonpompen te huren. Hiermee kunnen grote afstanden van de mixer tot de stortlocatie worden overbrugt en kan zelfs op de lastigere locaties worden gestort. 

De standaard samenstelling van het beton is C20/25 XC2 F4 4-16. Op aanvraag kunnen wij ook andere soorten beton storten. Twijfel je over de juiste samenstelling of wil je een andere samenstelling dan de standaard samenstelling? Wij zijn je graag van dienst. Neem contact op.

De afstand van de betonpomp tot de stortlocatie overbruggen wij met slangen van 5 meter. Het aantal slangen dat wij meenemen is dus afhankelijk van de afstand van de mixer tot de stortlocatie. Is de afstand groter dan 180 meter, of heb je een stortlocatie op een etage of verdieping? Neem gerust contact op.

Vanuit onze vestiging in Roelofarendsveen kunnen wij leveren in nagenoeg heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Wij rekenen een kilometervergoeding voor de afstand van onze vestiging naar de stortlocatie.

Het uitharden van het beton duurt gemiddeld ongeveer 30 dagen.

Helaas is dit van tevoren niet helemaal nauwkeurig te zeggen. Dit heeft te maken met o.a. de buitentemperatuur en hoe het beton aantrekt. Wij geven je echter wel een indicatie van de tijd op de dag zelf.

Je kunt 24 uur nadat de vloer gevlinderd is over de vloer lopen.