Betonvloer voor schuur of garage

Een sterke betonvloer voor je garage: vakkundig en snel gestort

Een betonvloer onder je garage vormt een stevige en stabiele ondergrond. Het storten en/of afwerken ervan is echter geen eenvoudige klus. De keuze van het soort beton en de afwerking is bijvoorbeeld van belang als het een werkvloer betreft, je met chemische stoffen werkt, of als de garagevloer extra zwaar belast moet worden. Vakkundig advies is daarom erg belangrijk.

Onze specialisten staan voor je klaar om te adviseren en vakkundig en snel een betonvloer voor een garage of schuur te storten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het storten van de betonvloer voor jouw schuur of garage? Vraag direct een offerte aan.

Een sterke betonvloer voor je garage is praktisch en onderhoudsvrij

Een sterke betonvloer voor jouw schuur of garage kent vele voordelen en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Heb je vragen over het storten van een betonvloer voor je schuur of garage? Neem contact met ons op via 085 - 022 0094 of vul het offerteformulier voor een prijsopgave.

Garage betonvloer laten storten? Tref deze voorbereidingen:

Stap 1: Het plaatsen van de bekisting
Het beton moet uiteraard ingesloten zijn voor het storten. Dit realiseer je door middel van het plaatsen van een bekisting. De bovenkant van de bekisting dient dezelfde hoogte te hebben als de bovenkant van de betonvloer of fundering.

Stap 2: Betonijzer vlechten
Om te voorkomen dat er scheuren in het beton voor komen is het belangrijk dat je bewapening toepast. Wij adviseren een wapeningsnet met 8mm dikte en een maaswijdte van 15 cm. Het betonijzer moet los van de ondervloer liggen. Dit doe je door er hoogteblokken onder te leggen.

Voor dikke vloeren raden wij je aan om dubbele bewapening toe te passen. Dit is essentieel als er meer druk op de vloer kom te staan, bijvoorbeeld wanneer je de vloer zal gebruiken om een auto op te parkeren.

 Stap 3.  Afplakken van wanden die niet vies mogen worden
Wij verzoeken je de wanden die niet vies mogen worden tot 1 meter hoog af te plakken tegen spetteren.

Stap 4: Beton storten
Ons vakkundige personeel komt bij je langs om het beton op locatie te storten. Houd voldoende ruimte voor de mixer en de betonpomp. Deze combinatie is ongeveer 20 meter lang en moet op een verharde ondergrond kunnen staan. Ga je zelf storten? Zorg dan dat je beschikt over het juiste materiaal. Denk hierbij aan voldoende kruiwagens, een trilnaald, betonhark, afwerkrei en een afwerkspaan.

Stap 5. Het vlinderen / monoliet afwerken van de vloer
Wordt de vloer gevlinderd? Dit kan (afhankelijk van de oppervlakte) tot 's avonds laat duren. Voldoende zicht is daarom erg belangrijk. Het vlinderen maakt lawaai, houd daarom ook rekening met enige geluidsoverlast.

“In onze nieuwe garage hebben wij een betonvloer laten storten en vlinderen. Onlinebetonkopen.nl heeft ons goed geadviseerd. Wij hebben besloten de uitvoering aan hen over te laten. Dit ging vlekkeloos. We zijn erg tevreden!”

Marjan van den Berg
Scherpe prijzen Eigen materieel en directe lijnen met betoncentrales.
Flexibel en wendbaar Beton storten ook op lastig bereikbare locaties.
Leveringsgebied Snelle levering in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Full service Wij kunnen zowel het beton, de stort als de afwerking verzorgen.

Veelgestelde vragen bij een betonvloer storten voor een garage

Ja, je kunt bij ons ook alleen beton bestellen. Voor een vlotte stort is het echter aan te raden om één van onze betonpompen te huren. Hiermee kunnen grote afstanden van de mixer tot de stortlocatie worden overbrugt en kan zelfs op de lastigere locaties worden gestort. 

De standaard samenstelling van het beton is C20/25 XC2 F4 4-16. Op aanvraag kunnen wij ook andere soorten beton storten. Twijfel je over de juiste samenstelling of wil je een andere samenstelling dan de standaard samenstelling? Wij zijn je graag van dienst. Neem contact op.

De afstand van de betonpomp tot de stortlocatie overbruggen wij met slangen van 5 meter. Het aantal slangen dat wij meenemen is dus afhankelijk van de afstand van de mixer tot de stortlocatie. Is de afstand groter dan 180 meter, of heb je een stortlocatie op een etage of verdieping? Neem gerust contact op.

Vanuit onze vestiging in Roelofarendsveen kunnen wij leveren in nagenoeg heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Wij rekenen een kilometervergoeding voor de afstand van onze vestiging naar de stortlocatie.

Het uitharden van het beton duurt gemiddeld ongeveer 30 dagen.

Helaas is dit van tevoren niet helemaal nauwkeurig te zeggen. Dit heeft te maken met o.a. de buitentemperatuur en hoe het beton aantrekt. Wij geven je echter wel een indicatie van de tijd op de dag zelf.

Je kunt 24 uur nadat de vloer gevlinderd is over de vloer lopen.