Betonvloer storten in 5 stappen

Zelf een betonvloer storten?

Een betonvloer storten is niet de meest alledaagse klus. Toch kun je het zelf doen met de juiste voorbereidingen en kennis. We helpen je graag bij alles wat je moet weten voordat je een betonvloer gaat storten. Ben je op zoek naar hulp bij het storten van je betonvloer? Ook dan kunnen we je helpen!

Een betonvloer storten heeft bouwtechnisch vele voordelen. Het is extreem stevig en kan waterdicht gestort worden, maar is ook heel goed te combineren met een vloerverwarming. Dit is allemaal niet het geval voor een houten vloer.

Wij kunnen je helpen met het storten van constructiebeton, maar je kunt ons ook benaderen voor meer specialistische werkzaamheden. Denk hierbij aan het storten van kleurbeton en vezelversterkt beton wanneer je wat meer eisen stelt aan een stevige betonnen ondergrond.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Waarom kiezen voor onlinebetonkopen.nl?

Ben je op zoek naar een betrouwbare specialist voor het storten van een betonvloer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen altijd voor een snelle levering en een nette prijs. Wil je graag alles uit handen geven? Kies dan voor onze ‘all-in betonstort’. Hierbij verzorgen we het gehele stortproces voor je, zodat je zeker weet dat het vakkundig en op de juiste manier gebeurt, zonder dat je je daar zorgen over hoeft te maken. Een goede betonvloer storten is een langetermijninvestering, waar je nog jarenlang profijt van hebt!

Betonvloer storten? Deze stappen moet je nemen:

Stap 1: Sluit het beton in

Het klinkt misschien logisch, maar het is heel belangrijk voor een betonvloer storten: het beton moet ingesloten zijn voor het storten van de betonvloer. Dit kun je doen door een bekisting te plaatsen. Hierbij moet de bovenkant van de bekisting dezelfde hoogte hebben als de bovenkant van de betonvloer.

Stap 2: Pas bewapening toe

Om ervoor te zorgen dat er geen scheuren in de betonvloer komen tijdens het storten van de betonvloer, is het belangrijk om bewapening toe te passen. Wij adviseren een wapeningsnet met 8mm dikte en een maaswijdte van 15 cm. Het betonijzer moet bovendien los van de ondervloer liggen. Zorg daarom voor hoogteblokken.

Voor het storten van dikke betonvloeren raden wij je aan om dubbele bewapening toe te passen. Dit is essentieel als er meer druk op de vloer kom te staan, bijvoorbeeld wanneer je de vloer zal gebruiken om een auto op te parkeren.

Stap 3.  Plak wanden af die niet vies mogen worden

Wij raden aan om wanden die niet vies mogen worden tot 1 meter hoog af te plakken om te voorkomen dat er spetters tegenaan komen tijdens het storten van de betonvloer.

Stap 4: De betonvloer storten

Ons vakkundige personeel komt bij je langs om het beton voor de betonvloer te storten. Ga je zelf de betonvloer storten? Zorg dan dat je beschikt over het juiste materiaal. Denk hierbij aan voldoende kruiwagens, een trilnaald, betonhark, afwerkrei en een afwerkspaan.

Als we een betonvloer storten, kunnen we deze bewerken om de structuur van het beton te verstevigen. Deze techniek heet ‘vlinderen’. Het vlinderen van de betonvloer is een zware klus, maar het is mogelijk dit zelf te doen. Zorg er in dat geval voor dat je ervaring hebt met het gebruiken van een vlindermachine.

Stap 5: Wachten tot de betonvloer is uitgehard

Het uitharden van de betonvloer die je hebt gestort duurt gemiddeld ongeveer 30 dagen.

Scherpe prijzen Eigen materieel en directe lijnen met betoncentrales.
Flexibel en wendbaar Beton storten ook op lastig bereikbare locaties.
Leveringsgebied Snelle levering in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Full service Wij kunnen zowel het beton, de stort als de afwerking verzorgen.