Fundering storten:
de basis van elk bouwproject

Elk bouwproject staat of valt met de kwaliteit van de fundering. Fundering storten is daarom een essentiële stap in het proces. Het zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid van de constructie. We bespreken de nuances van fundering storten, het belang ervan, en we geven praktische tips voor een perfect resultaat.

Wat is fundering storten?

Fundering storten is het proces waarbij beton wordt gebruikt om een stevige ondergrond te creëren voor bouwconstructies. Dit proces zorgt ervoor dat de lasten van de constructie goed worden verdeeld over de ondergrond, waardoor de kans op verzakkingen of structurele problemen in de toekomst aanzienlijk vermindert.

Waarom is een goede fundering cruciaal?

De fundering is letterlijk en figuurlijk de basis van elk gebouw. Een sterke fundering voorkomt veel voorkomende problemen zoals scheurvorming, wateroverlast en instabiliteit. Deze problemen kunnen leiden tot kostbare reparaties en zelfs tot gevaarlijke situaties. Daarom is het van groot belang om tijd en aandacht te besteden aan het zorgvuldig storten van de fundering.

De stappen van fundering storten

 

1. Ondergrond inspecteren en voorbereiden: 
Voordat het beton gestort kan worden, moet de locatie zorgvuldig worden geïnspecteerd en voorbereid. Dit omvat het verwijderen van los materiaal, het egaliseren van de grond en het aanleggen van drainage indien nodig.

2. Bekisting en wapening plaatsen:
De bekisting geeft vorm aan de fundering en houdt het beton op zijn plaats terwijl het uithardt. Binnen deze bekisting wordt wapeningsstaal aangebracht om de treksterkte van het beton te vergroten.

3. Het betonmengsel kiezen en storten:
Het kiezen van het juiste betonmengsel is cruciaal voor de kwaliteit van de fundering. Na het mengen wordt het beton in de bekisting gestort, waarbij zorgvuldig wordt gelet op de verdeling en verdichting.

4. Verzorging en uitharding van het beton:
Na het storten is het belangrijk om het beton correct te behandelen en te laten uitharden, wat kan variëren van enkele dagen tot weken, afhankelijk van de grootte van het project en de weersomstandigheden.

 

Conclusie

Een goed gestorte fundering is de sleutel tot een langdurige en veilige constructie. Met de juiste voorbereiding, materialen en vakmanschap kun je een basis leggen die decennialang mee zal gaan. Het is belangrijk om dit fundamentele onderdeel van de bouw niet te onderschatten en om professioneel advies en uitvoering te overwegen.

Wil je weten wat het kost om jouw fundering te laten storten? Bekijk dan onze betoncalculator voor een offerte op maat. Ontdek de mogelijkheden en zet de eerste stap naar een solide en betrouwbare fundering voor jouw project!

“Echt top. Heb nog nooit zo’n gladde vloer gezien. Ze denken ook goed mee met je project. Eerst vond ik het wel spannend want je moet van te voren betalen. Maar op deze mannen kan je vertrouwen ”

Bram via Google Reviews

“Tweede stort met deze club. Vorige was ook naar wens. Op korte termijn kunnen inplannen. Alles vakkundig en volgens planning uitgevoerd. Ik weet wel wie ik volgende keer weer inhuur. ”

Jeroen via Google Reviews

“Goed en heel snel geholpen. Twee keurige medewerkers die een nette vloer (zonder spetteren) hebben neergelegd en die superstrak is. Heel blij mee. ”

Fred via Google Reviews

“Top ervaring. Na betaling werd snel de doorgegeven datum bevestigd. De mannen waren op tijd. Controleerden de bekisting en gaven waar nodig advies. Beton storten ging professioneel en alles werd schoon achterlaten. ”

Danny via Google Reviews

“Goede communicatie, vriendelijk personeel en duidelijke uitleg en afstemming voorafgaande aan het storten van het beton met Ferry en Pjotr! ”

Marcel via Google Reviews

Veelgestelde vragen

Hoe zit het eigenlijk met beton storten qua kosten? Deze zijn afhankelijk van het project, bijvoorbeeld of het een vloer of muur is, de soort beton, en andere factoren. Vraag daarom een op maat gemaakte offerte aan bij ons om de prijs voor de betonstort te zien. We bieden een uitstekende en snelle service voor een scherpe prijs, en je ontvangt de offerte binnen 24 uur.

Vraag nu een offerte aan

Ja, je kunt bij ons ook alleen beton bestellen. Voor een vlotte stort is het echter aan te raden om één van onze betonpompen te huren. Hiermee kunnen grote afstanden van de mixer tot de stortlocatie worden overbrugt en kan zelfs op de lastigere locaties worden gestort. 

De standaard samenstelling van het beton is C20/25 XC2 F4 4-16. Op aanvraag kunnen wij ook andere soorten beton storten. Twijfel je over de juiste samenstelling of wil je een andere samenstelling dan de standaard samenstelling? Wij zijn je graag van dienst. Neem contact op.

De afstand van de betonpomp tot de stortlocatie overbruggen wij met slangen van 5 meter. Het aantal slangen dat wij meenemen is dus afhankelijk van de afstand van de mixer tot de stortlocatie. Is de afstand groter dan 180 meter, of heb je een stortlocatie op een etage of verdieping? Neem gerust contact op.

Vanuit onze vestiging in Roelofarendsveen kunnen wij leveren in nagenoeg heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Wij rekenen een kilometervergoeding voor de afstand van onze vestiging naar de stortlocatie.

Het uitharden van het beton duurt gemiddeld ongeveer 30 dagen.

Helaas is dit van tevoren niet helemaal nauwkeurig te zeggen. Dit heeft te maken met o.a. de buitentemperatuur en hoe het beton aantrekt. Wij geven je echter wel een indicatie van de tijd op de dag zelf.

Je kunt 24 uur nadat de vloer gevlinderd is over de vloer lopen.