Zelf een betonvloer storten in 7 stappen

Een betonvloer storten is niet de meest alledaagse klus. Toch kun je het zelf doen met de juiste voorbereidingen en kennis. We helpen je graag bij alles wat je moet weten voordat je een betonvloer gaat storten. Ben je op zoek naar hulp bij het storten van je betonvloer? Ook dan kunnen we je helpen! 

Een betonvloer storten heeft vele bouwtechnische voordelen. Het is extreem stevig en kan waterdicht gestort worden, maar is ook heel goed te combineren met een vloerverwarming. Je kunt hem vervolgens afwerken zoals je zelf wilt. Een betonvloer in de garage of kelder zijn populaire toepassingen, maar natuurlijk is zelf een betonvloer storten in huis ook mogelijk. 

Het is echter geen makkelijke klus om zelf te doen, dus zorg dat je goed voorbereid bent. Zo moet de ruimte voor de vloer goed ingesloten zijn en moet de ondergrond geïsoleerd zijn. Een betonvloer storten op zand is namelijk gevaarlijk omdat er scheuren kunnen ontstaan.  

Zelf een betonvloer storten? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat. 

Waarom kiezen voor onlinebetonkopen.nl?

Ben je op zoek naar een betrouwbare specialist voor het storten van een betonvloer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen altijd voor een snelle levering en een nette prijs. Wil je graag alles uit handen geven? Kies dan voor onze ‘all-in betonstort’. Hierbij verzorgen we het gehele stortproces voor je, zodat je zeker weet dat het vakkundig en op de juiste manier gebeurt, zonder dat je je daar zorgen over hoeft te maken. Een goede betonvloer storten is een langetermijninvestering, waar je nog jarenlang profijt van hebt!

Betonvloer zelf storten? Volg deze stappen

Stap 1: Het beton vervoeren
Wanneer je zelf beton wilt storten, is het waarschijnlijk handig om een betonpomp te huren. Dit gaat een stuk sneller en efficiënter dan zelf het beton in kruiwagens vervoeren, en deze machines kunnen ook beton storten op lastig bereikbare plekken.

Stap 2: Sluit het beton in 
Het klinkt misschien logisch, maar het is heel belangrijk voordat je een betonvloer gaat storten: het beton moet ingesloten zijn voor het storten van de betonvloer. Dit kun je doen door een bekisting te plaatsen. Hierbij moet de bovenkant van de bekisting even hoog zijn als de bovenkant van de betonvloer. Onder de vloer moet een isolatieplaat liggen, zodat het beton niet kan ontsnappen. 

Stap 3: Pas bewapening toe
Om ervoor te zorgen dat er geen scheuren in de betonvloer komen tijdens het storten van de betonvloer, is het belangrijk om bewapening toe te passen. Wij adviseren een wapeningsnet met 8mm dikte en een maaswijdte van 15 cm. Het betonijzer moet bovendien los van de ondervloer liggen. Zorg daarom voor hoogteblokken.

Voor het storten van dikke betonvloeren raden wij je aan om dubbele bewapening toe te passen. Dit is essentieel als er meer druk op de vloer kom te staan, bijvoorbeeld wanneer je de vloer zal gebruiken om een auto op te parkeren.

Stap 4.  Plak wanden af die niet vies mogen worden
Wij raden aan om wanden die niet vies mogen worden tot 1 meter hoog af te plakken om te voorkomen dat er spetters tegenaan komen tijdens het storten van de betonvloer.

Stap 5: De betonvloer storten
Ons vakkundige personeel komt bij je langs om het beton voor de betonvloer te storten. Ga je zelf de betonvloer storten? Zorg dan dat je beschikt over het juiste materiaal. Denk hierbij aan voldoende kruiwagens, een trilnaald, betonhark, afwerkrei en een afwerkspaan.

Stap 6: Beton vlinderen  
Voordat de betonvloer droog is, moet hij afgewerkt worden. Dit is niet alleen mooier, maar maakt de vloer ook steviger. Deze techniek heet ‘vlinderen’. Een betonvloer vlinderen is een zware klus, maar het is mogelijk dit zelf te doen. Zorg er in dat geval voor dat je ervaring hebt met het gebruiken van een vlindermachine. 

Stap 7: Wachten tot de betonvloer is uitgehard
Het uitharden van de betonvloer die je hebt gestort duurt gemiddeld ongeveer 30 dagen

Afwerking van de betonvloer

Nadat de betonvloer uitgehard is, moet hij worden afgewerkt. Dit is een belangrijke stap om te voorkomen dat de vloer gaat slijten of scheuren. Dit kan gedaan worden door hem te schuren of polijsten. Schuren houdt in dat het bovenste oppervlak van het beton wordt afgeschuurd om oneffenheden en ruwheid te verwijderen. Dit creëert een gladder en gelijkmatiger oppervlak. 

Polijsten gaat een stap verder. Dankzij de fijne schuurmiddelen krijgt de betonvloer een glanzende afwerking. Beide methoden zorgen ervoor dat de vloer een afgewerkt product wordt dat er goed uitziet en lang mee zal gaan. 

Betonvloer laten storten? Kies voor onlinebetonkopen.nl

Kun je zelf een betonvloer storten? Dat kan zeker! Met wat voorbereiding en gereedschap kun je zelf jouw vloertje storten. 

Wil je liever alles uit handen geven? Kies dan voor onze ‘all-in betonstort’. Hierbij verzorgen we het gehele stortproces voor je, zodat je zeker weet dat het vakkundig en op de juiste manier gebeurt. Een goede betonvloer storten is immers een langetermijninvestering, waar je jarenlang van kunt genieten!

“Echt top. Heb nog nooit zo’n gladde vloer gezien. Ze denken ook goed mee met je project. Eerst vond ik het wel spannend want je moet van te voren betalen. Maar op deze mannen kan je vertrouwen ”

Bram via Google Reviews

“Tweede stort met deze club. Vorige was ook naar wens. Op korte termijn kunnen inplannen. Alles vakkundig en volgens planning uitgevoerd. Ik weet wel wie ik volgende keer weer inhuur. ”

Jeroen via Google Reviews

“Goed en heel snel geholpen. Twee keurige medewerkers die een nette vloer (zonder spetteren) hebben neergelegd en die superstrak is. Heel blij mee. ”

Fred via Google Reviews

“Top ervaring. Na betaling werd snel de doorgegeven datum bevestigd. De mannen waren op tijd. Controleerden de bekisting en gaven waar nodig advies. Beton storten ging professioneel en alles werd schoon achterlaten. ”

Danny via Google Reviews

“Goede communicatie, vriendelijk personeel en duidelijke uitleg en afstemming voorafgaande aan het storten van het beton met Ferry en Pjotr! ”

Marcel via Google Reviews